top of page

Omgiven av kompetenta personer

Många är vi som läst Thomas Eriksson bok ”omgiven av idioter”

och minst lika många har en åsikt om den.

Kommunikation är svårt, utmanande samt

fantastiskt och intressant.


Många är vi som läst Thomas Erikssons bok ”Omgiven av idioter” och ännu fler har en uppfattning om boken. Till trots av mycket kritik så tycker jag att den är bra. Inte för att jag håller med den enkla logik som författaren använder att kategorisera människor utifrån ett beteende, utan för att det finns metoder som gör det enklare för oss att kommunicera med varandra. Kommunikation är svårt, utmanande och fantastiskt intressant.

Det var en dag när jag insåg att jag INTE är omgiven av idioter utan att det handlar om vad, hur och varför. Julen 2017 fick jag boken i julklapp, läste den under min ledighet och flyttade mitt fokus till mottagaren. Om någon ska benämnas med idiot så stod det klart för mig att det var jag.

Jag har valt att certifiera mig hos PulsAnalys AB som har byggt sin metod utifrån DiSC. Anledningen är att jag själv upplevt skillnaden när jag insåg att det inte handlar om mig som sändare utan om de som är mottagare av den information som jag sänder. Nu är denna ett verktyg som jag kan ta avstamp i mitt förändringsledarskap. Vi använder metoden även när vi skapar intressentanalyser och kommunikationsplaner.

Är du nyfiken? Vill du veta mer? Tveka inte att ta kontakt med mig för ett intressant snack där jag sänder med fokus på hur du mottar!

//Helén

Comentários


bottom of page